keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kaikki Bond-elokuvat paremmuusjärjestyksessä – sijat 16-20

Jatketaan Bond-elokuvien lopullista listaa. Johdantona voin todeta, että listaaminen oli yllättävän vaikeaa. En olisi koskaan uskonut, että saan tällaisen listan tehtyä. 

20. Kun maailma ei riitä
Brosnanin kolmas Bond otti nokkelasti nimensä Bondin suvun motosta. Muuta hyvää elokuvassa on alun energinen toimintajakso, Robbie Coltranen palaaminen venäläisgangsterin rooliin ja Sophie Marceau Elektra Kingin roolissa.

19. Pallosalama
Elokuussa pääsin katsomaan ensimmäistä kertaa Sean Conneryn  Bondia elokuvateatteriin, kun KAVA näytti Orion-teatterissaan 50 vuotta sitten sarjassa Pallosalaman. Olin innoissani.
Elokuvissa tajusin, että hyvästä alusta ja svengaavasta 1906-luvun meiningistä huolimatta Pallosalama on todella huono elokuva. Se sijoittuu niin paljon veden alle, että olin tukehtua tylsyyteen.

18. Quantum of Solace
Daniel Craigin toinen Bond on varmaankin vihatuimpien Bondien joukossa. Kun nyt tiimoilta olen keskustellut Bondeista laajalla rintamalla, useimmat sanovat, että se nyt on ihan surkea.
Syitä on varmasti useita. Casino Royale oli niin hyvä, että odotukset olivat korkealla. Syytä on tietenkin myös itse elokuvassa. On vaikea sanoa, mikä tästä tekee niin huonon. Ilmeisesti syytä oli käsikirjoittajien lakossa, jonka takia elokuva on selvästi alikirjoitettu. Juoni siis etenee töksähdellen ja on jäänyt monelle katsojalle epäselväksi.

Heikkoa tarinaa korostaa ehkä vähän ristiriitaisesti se, että kyse on lyhimmästä Bondista. Elokuva on leikattu niin tiiviiksi, että Quantumista jää tunne, että Bond käy siinä tappelemassa eri puolilla maailmaa rivakkaan tahtiin.

17. 007 ja kuoleman katse
Kuoleman katse on vähemmän kuin osiensa summa: siinä on monta ikimuistoista kohtausta, mutta kokonaisuutena se on uupunut ja hengetön. Samaa voi jo sanoa sen sankarista: Roger Moore oli elokuvaa tehdessä 58-vuotias.
Hyviä kohtauksia ovat alun laskettelu sekä takaa-ajot Pariisissa ja San Franciscossa.

16. Timantit ovat ikuisia
Sean Connery houkuteltiin takaisin Bondin rooliin, mutta taika ei tullut takaisin. Timantit ovat ikuisia jäljittelee monessa Kultasormea, kuten aiemmin blogissa kirjoitin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti