lauantai 24. lokakuuta 2015

Bondin harrastukset

Bondilla on miehiset harrastukset. En nyt kuitenkaan käsittele dokaamista, naisia ja tupakointia vaan sporttia.  Bondien toimintakohtauksista valtaosa liittyy autourheiluun, lasketteluun tai sukeltamiseen. 
Näin on etenkin Bondlandian kaudella.

Esimerkiksi laskettelua Bond on harrastanut Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa (1969), Rakastettunissa (1977), Erittäin salaisessa (1981), nyt blogin aiheena olevassa Kuoleman katseessa (1985) ja Kun maailma ei riitä –elokuvassa (1999).

Kohtauksista on vaikea valita suosikkia, mutta kyllähän Kuoleman katseen laskettelu, kelkkailu ja lumilautailu ovat upeita. Kun Bond lumilautailee kelkan etusuksella, taustalla alkaa soimaan Beach Boysin California Girls. Kyseessä on muuten eka kerta, kun aiemmin tehty popkappale soi Bondissa taustalla. Toinen ja muistaakseni viimeinen kerta oli Clashin London Calling Die Another Dayssa.
Bondin harrastukset ovat vähentyneet Craigin kaudella. Kyse on kai siitä, että keskimääräisellä katsojalla on jo varaa lasketella, autoilla ja jopa sukeltaa.


Kuoleman katseesta sen verran vielä, että sehän on vähän väsynyt Bond, vaikka hyviä aineksia on todella paljon. Christopher Walkenin Max Zorinina on yksi jännimmistä Bond-konnista. Walken esittää häntä todella oudosti: usein tuntuu, että hän muuttaa käsitystään kohtauksesta, hahmosta ja hänen aikeistaan kesken lauseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti