maanantai 26. lokakuuta 2015

15.12.1995

Siitä on pian 20 vuotta, mutta muistan päivän ihan liian hyvin. Olin odottanut päivää yli neljä vuotta. Lähdin iltapäivällä junalla Kuopioon. Kuopiossa minulla oli vajaa tunti aikaa.

Maassa oli silloin lunta, joten kaupunki ei tuntunut pimeältä, vaikka aurinko oli jo laskenut.

Kävelin ensiksi Carlsonin ruokaostolle, josta ostin Japp-patukan ja litran Classic Colan, jota Olvi teki tuolloin. Siitä kävelin City-Sokokselle, josta löysin uudelleen julkaissut Bond-vhs:t. Niissä oli uudet kansilehdet ja mietin, että jos olisin varakas mies, ostaisin kaikki. Olin kuitenkin vain 14-vuotias mainostenjakaja.

Sokokselta kävelin Star-elokuvateatteriin. 007 ja kultainen silmä -elokuvaa näytettiin ykkös- ja kolmossaleissa. 1980-kuvulla oli rakennettu teattereita, joissa samaa elokuvaa pystyi näyttämään samaan aikaan kahdessa salissa. Star oli sellainen. Jono oli ainakin kymmenen metriä. Huolestuin, että saanko lippua isommasta ykkössalista.

Edessäni oli kaksi poikaa, jotka joivat pohjia ja puhuivat edellisen illan New York ja seksi -dokumentista. Mietin, että tuollainen käytös ei sovi Bondin ensi-iltaan.  

Sain lipun ykkössaliin, kolmosriville. Ostin myös kolme litraa popcornia.

Elokuva alkoi kello 18. Katsoin kelloa ensimmäisen kerran, kun elokuva loppui. Elokuvan jälkeen kävelin kioskille ja ostin Helsingin Sanomat. Juuri aloittaneen Nyt-liitteen kannessa luki Helena Ylänen perustelee, miksi uusi James Bond –elokuva ansaitsee neljä tähteä. Minulle perusteluksi riitti se, että en katsonut kelloa elokuvissa kertaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti