maanantai 14. syyskuuta 2015

Tältä James Bond näyttää oikeasti


Yritin eilen katsoa toista James Bond -elokuvaa 007 Istanbulissa, mutta nukahdin alkutekstien aikana. Arvio katsomiskokemuksesta jää siis odottamaan onnistunutta katsomiskokemusta.

Sen sijaan otan syrjähypyn Bond-kirjojen maailmaan. Tämä blogi käsittelee elokuvia, mutta toki kirjojakin kannattaa sivuta. Bondinhan loi lehtimiehenä ja vakoojanakin työskennellyt Ian Fleming. 
En oikeasti tiedä, kuinka tarkkaan Fleming käytti itseään hahmon esikuvana, mutta olen ymmärtänyt, että hän ainakin mitoitti kirja-Bondin tupakka- ja alkoholimitoituksen oman kulutuksensa mukaan. Kirjojen mukaan Bond joi noin vodkapullollisen ja poltti kolme askia tupakkaa päivässä.

Olen lukenut kaikki Bond-kirjat ja ovathan ne ihan mielenkiintoisia, mutta mieluummin menisin MI6:n kuulusteluhuoneeseen harjattavaksi kuin lukisin ne uudelleen.

Bondin ulkonäöstä ja siitä kuka näyttelijä todella näyttää Bondilta on väännetty paljon. Kun Daniel Craig valittiin Bondin rooliin, suurin valitus liittyi hänen ulkonäköönsä, jonka ei katsottu sopivan Bondille.

Onneksi vastaus tähän vääntöön löytyy Flemingin kirjoista. Hän nimittäin useaan otteeseen kirjoittaa, että Bond näyttää Hoagy Carmichaelilta. Carmichael oli pianisti ja lauluntekijä, joka kirjoitti useita loistavia viihdeklassikoita. (Heart and Soul on minun suosikkini.)


Hän myös esiintyi elokuvissa, kuten Howard Hawksin Kirjavassa satamassa. Tästä pätkästä voitte katsoa, miltä James Bond oikeasti näytti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti